Yleistietoa kulutusluotoista


lainaa 3000e


Kulutusluotto on nimensä mukaisesti asiakkaalle myönnettävä laina tai maksunlykkäys, jonka tarkoituksena on kattaa mikä tahansa arkipäiväinen tai äkillinen meno. Määritelmä kulutusluotolle on siis, että se on tarkoitettu sen hetkiseen kulutukseen tai hankintaan, eikä luotonantajan yleensä tarvitse tietää syytä luoton hakemiseen, kunhan hakija täyttää vaaditut ehdot luoton myöntämiselle.

Kuluttaja ottaa siis kulutusluoton kattamaan jonkin menoerän, kuten uuden kodinkoneen oston tai lomamatkan, ja lyhentää sen jälkeen luottoa ennalta sovituin kuukausierin luotonantajalle. Kulutusluottoja on saatavilla myös todella erilaisin takaisinmaksuehdoin, ja jotkut lainayhtiöt antavat asiakkailleen hyvinkin paljon vapauksia luoton takaisinmaksun suhteen.

Koska saat haettua lainan samantien verkosta, ei sinun tarvitse enää kuluttaa aikaasi pankissa jonottamiseen tai hakemusten täyttämiseen käsin. Kun taas nykyaikaisia kulutusluottoja verrataan vanhanaikaisiin pikavippeihin, ovat ne huomattavasti edullisempia ja luotot saat huomattavasti joustavammin takaisinmaksuajoin. Markkinoiden ensimmäisten pikalainojen jopa tuhansien prosenttien vuosikorot ovat siis nykyisin historiaa.

Erilaiset pikalainat ja joustoluotot voidaan siis myös laskea kulutusluotoiksi. Joustoluotolla tarkoitetaan lainapalvelua, jossa asiakkaalle avataan hakemuksen yhteydessä oma tili/ tililuotto josta voi oman luottorajansa sisällä tehdä nostoja silloin kuin tarvetta ilmenee. Erilaisten joustoluottojen etuna on se, että usein ne on mahdollista avata veloituksetta jo etukäteen ja tehdä tarvittava nosto kun rahantarve osuu kohdalle.

Myös esimerkiksi suurena summina otettavat verkosta haettavat autolainat ovat kulutusluottoja, jotka saattavat olla suurudeltaan jopa 50 000 euroa. Autolainoissa myös takaisinmaksuajat ovat huomattavasti pidempiä kuin esimerkiksi pienempien summien pikalainoissa.

Kulutusluottoja on tarjolla loputtomasti ja vertailu kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen lainan varsinaista käyttötarvetta, mikäli se on mahdollista. Täten vältyt valitsemasta itsellesi vääräntyyppistä lainaa ja saatat säästää merkittäviä summia rahaa. Kuten aina lainaa hakiessa, ei pientäkään summaa hakiessa kannata myöskään hätiköidä tai valita ensimmäisenä kohdalle osuvaa vaihtoehtoa.
Luotto, joka on pienemmällä summalla ja normaalilla laina- ajalla paras vaihtoehto, ei välttämättä ole sitä suuremmalla summalla ja pidemmällä laina- ajalla. Huolellisella vertailulla voit säästää jopa satoja euroja lainan koroissa ja muissa kustannuksissa.

Comments

Popular posts from this blog

Как оформить кредит онлайн без справок и поручителей

Online Ukrainian dating

Hurtig lån til dine behov