Goedkoopste doorlopend krediet aanvragen en oversluiten


5000 lenen


Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij het leenbedrag, de looptijd en het rentepercentage niet van tevoren vaststaan. Je kunt doorlopend geld opnemen binnen een kredietlimiet dat je samen met de kredietverstrekker bepaalt. Geld dat je af hebt gelost kun je weer opnieuw opnemen. Deze leenvorm is vooral geschikt als je wat meer financiële ruimte nodig hebt, maar niet precies weet hoeveel en voor welke periode.

Rente variabel
De rente die je betaalt over het bedrag dat je opneemt is altijd variabel en kan dus verhoogd of verlaagd worden door de kredietverlener. De rente hangt af van je persoonlijke situatie en van de hoogte van het kredietlimiet. Vaak kun je aanhouden dat hoe hoger je kredietlimiet is, hoe lager de rente zal zijn.

Rentes en voorwaarden vergelijken
De rentes kunnen uiteen lopen per kredietverlener. Het kan je daarom flink wat geld schelen als je een goede vergelijking maakt voordat je een doorlopend krediet afsluit. Zoals gezegd hangt de hoogte van de rente af van de hoogte van je lening, maar hoeveel mag je nou eigenlijk lenen? Dit hangt af van hoeveel je maximaal nog verantwoord kunt lenen. Hierover zijn richtlijnen vastgesteld. Je inkomen en andere lasten worden meegenomen in de berekening voor hoeveel krediet je kunt aanvragen. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen meer lenen dan zij kunnen terugbetalen.

Kredietverstrekkers vergelijken
Als je kredietverstrekkers gaat vergelijken, let dan niet alleen maar op de laagste rente, maar ook op de overige voorwaarden. Alleen dan vind je het doorlopend krediet dat voor jou en jouw situatie daadwerkelijk het meest gunstig is. De handigste manier om verschillende kredietverleners te vergelijken is door offertes bij meerdere partijen op te vragen.

Vergelijkingswebsites
Er bestaan verschillende websites die kredietverstrekkers vergelijken, zoals bijvoorbeeld geld.nl, independer.nl en lening.nl. Zij verzamelen actuele rentestanden van verschillende kredietaanbieders in een overzichtelijke lijst. Ook kun je meestal een snelle berekening maken op basis van het gewenste leenbedrag, je inkomsten en woonsituatie. Je krijgt dan een aardige schatting van wat je kunt verwachten. Van hieruit kun je doorgaans meteen een offerte opvragen. Let er wel op dat niet elke vergelijkingswebsite alle bestaande partijen meeneemt in de vergelijking, maar soms slechts een aantal van de meest bekende. Het is dus goed om altijd een paar verschillende websites te bekijken om te zien welke kredietverleners echt de laagste rentetarieven hebben.

Comments

Popular posts from this blog

Как оформить кредит онлайн без справок и поручителей

Online Ukrainian dating

Hurtig lån til dine behov